Overzicht PV-systeemtypes

Bij de stroomrecuperatie uit de zonne-energie hebt u tal van mogelijkheden om het zonnesysteem aan de behoeften en uw klanten aan te passen.

Netwerk gebonden
Een puur netwerk gebonden PV-systeem zonder opslag of lastmanagement biedt de eigenaar van de installatie de mogelijkheid de stroombehoefte voor het eigen verbruik overdag af te dekken. Zo wordt u onafhankelijk van stijgende stroomkosten en kunt u bij overeenkomstige dimensoinering van het systeem overtollige stroom aan het openbaar netwerk terug leveren en krijgt u daarvoor een vergoeding. De hoogte wordt bepaald op basis van de wet op hernieuwbare energieën. In principe moet het PV-systeem zo zijn gedimensioneerd dat er overdag voldoende stroom voor de basisbehoefte wordt opgewekt, zodat bijv. de koelkast en diepvries en andere verbruikers gevoed blijven.

Geschikt voor reservestroom
Naast het netwerk gebonden systeem bieden PV-systemen met een energiebuffer de mogelijkheid bij een stroomuitval de zelf opgewekte zonnestroom te verbruiken. Om dit te realiseren heeft het PV-systeem een extra batterij- en een hybride omvormer nodig. Deze werkt ideaal met de batterij samen en laadt de batterij met overtollige zonnestroom. Naargelang grootte van de batterij staat in geval van een stroomuitval voldoende zonnestroom ter beschikking om de belangrijkste verbruikers zoals bijv. de koelkast of laptop draaiend te houden.

Eigen verbruik verhogen
Een zonnesysteem wekt de meeste energie overdag op. In de meeste gevallen kan een PV-eigenaar de geproduceerde stroomhoeveelheid overdag niet optimaal gebruiken. Een extra energiebuffer voor het zonnesysteem is een ideale aanvulling om het eigen verbruik van de zelf geproduceerde energie te verhogen. Via het zonnesysteem wordt de batterij overdag geladen en stelt de zelf geproduceerde stroom ‘s avonds en ‘s nachts voor de afzonderlijke verbruikers beschikbaar en draagt zo ertoe bij dat het eigen verbruik verhoogd wordt. Bovendien voert het fotovoltaïsch systeem overtollige energie, dus na het laden van de batterij, toe aan het openbaar netwerk. We hebben u hier een dagelijks lastprofiel voor een personenhuishouden als voorbeeld voorgesteld:

In dit voorbeeld is goed te herkennen, hoe het PV-vermogen overdag verandert en hoe het gebruik van de batterij op het eigen verbruik effect heeft.

Bij de PV-vakgroothandel SegenSolar vindt u alle nodige componenten voor uw zonnesysteem. Bovendien bieden we PV-installateurs technisch advies voor en na de verkoop aan.

PORTAAL

Bent u een PV installateur? Perfect!
Wordt dan vandaag nog klant van de gespecialiseerde groothandel SegenSolar en profiteer van vele voordelen.
Nu klant worden >>

Bent u eindklant en geïnteresseerd in uw eigen zonnepaneel installatie? Wij brengen u graag in contact met een gespecialiseerde installateur bij u in de buurt! Contacteer ons >>