Omvormers

Basisbeginselen
Zonnestroom omvormers zetten de door de zonnepanelen opgewekte gelijkstroom in wisselstroom om en maken zo het eigen verbruik van de zelf opgewekte zonnestroom mogelijk. Eveneens is een toevoer aan het openbaar stroomnetwerk mogelijk.Hier stellen we u de zonnestroomomvormer voor. Alle technische gegevens en prijzen vindt u in het klantenportaal van SegenSolar.

Een- en driefasige omvormer
Naargelang gebouw en situatie is het mogelijk een- of driefasige omvormers te gebruiken. Naargelang gekozen versie kunt u de verschillende een- en driefasige verbruikers in huis met de zelf geproduceerde stroom worden gevoed. Neem hierbij in acht dat op basis van netwerkregelgevingen in Nedereland enkel eenfasige omvormers met een vermogen van max. 5kW toegestaan is. Alles daarboven moet met een driefasig systeem worden gerealiseerd.

Zonnestroom prestatie-optimizers
Om de prestatie van het zonnesysteem te verhogen zijn er speciale en optioneel te verkrijgen optimizers. Deze worden tussen de omvormers en de zonnepanelen aangebracht en optimaliseren de prestatie van elk afzonderlijke PV-module of van twee modules, naargelang vermogen van de optimizer en de zonnemodule. Door de toepassing van zonne-prestatieoptimizers kan een zonnesysteem ook onder moeilijke voorwaarden zoals bijv. bij schaduwen of verontreinigingen steeds de volledige prestatie beschikbaar stellen. Elke zonne-prestatieoptimizer krijgt een eigen zogenaamde Multiple Power Point Tracker (MPPT). Zo optimaliseert het systeem elke module individueel. Met bijv. een SolarEdge systeem is het eveneens mogelijk de prestatie van het PV-systeem te controleren en prestatiegegevens van elke afzonderlijke module vast te stellen.

Zonnestroom Micro-Omvormers
Om de prestatie van het zonnesysteem te verhogen zijn er micro- omvormers. Deze worden per stuk aan de zonnepanelen gekoppeld en optimaliseren de prestatie van elk afzonderlijke PV-module en zetten deze gelijk om naar wisselstroom, naargelang vermogen van de micro-omvormers en de zonnepanelen. Door de toepassing van micro-omvormers kan een zonnesysteem ook onder moeilijke voorwaarden zoals bijv. bij schaduwen of verontreinigingen steeds de volledige prestatie beschikbaar stellen per paneel. Elke micro-omvormer krijgt een eigen zogenaamde Multiple Power Point Tracker (MPPT). Zo optimaliseert het systeem elke module individueel. Met bijv. een Enphase systeem is het eveneens mogelijk de prestatie van het PV-systeem te controleren en prestatiegegevens van elke afzonderlijke module vast te stellen.

Gebruikelijke String omvormer
Naast de variant met Solar-prestatie-optimizers krijgt u bij SegenSolar ook de gebruikelijke String-optimizers. Deze zijn ideaal geschikt voor installaties waarbij geen problematische voorwaarden heersen. Bij dit type omvormers worden de zonnepanelen in serie of in verschillende Strings geschakeld. Daarbij verhoudt elke string zich zo alsof het om een afzonderlijk zeer groot zonnepaneel gaat. De omvormer beschikt over een of meerdere ingebouwde Multiple Power Point Trackers (MPPT), die de prestatie van een of meerdere strings controleren en optimaliseren. De optimalisatie vindt in vergelijking met de geoptimaliseerde systemen niet meer op moduleniveau plaats, maar op string niveau.

Groot omvormer-portfolio
Bij SegenSolar vindt u een topselectie van wereldwijd toonaangevende omvormerfabrikanten zoals Huawei, Solis, SolarEdge, Enphase en nog veel meer voor de verschillende toepassingsgebieden van omvormers. Wij bieden zowel string-, centraal-, en moduleomvormers aan van marktleidende fabrikanten in verschillende prestatieklassen. Ons portfolio biedt eveneens de optimale omvormers voor de toepassing van opslagoplossingen.

Top omvormers. Top prijzen.
Test zelf ons klantenportaal, controleer beschikbaarheden en vergelijk prijzen! Wij leveren stipt en rechtstreeks op de bouwplaats.

PORTAAL

Bent u een PV installateur? Perfect!
Wordt dan vandaag nog klant van de gespecialiseerde groothandel SegenSolar en profiteer van vele voordelen.
Nu klant worden >>

Bent u eindklant en geïnteresseerd in uw eigen zonnepaneel installatie? Wij brengen u graag in contact met een gespecialiseerde installateur bij u in de buurt! Contacteer ons >>