Dat is Easee!
Easee is in 2018 opgericht door 3 vrienden in Noorwegen met de visie om het elektriciteitsnet van de toekomst vorm te geven met ‘s werelds slimste en meest gebruiksvriendelijke laadrobot voor e-auto’s. In 2020 heeft Easee meer dan 69.000 laders geleverd aan 16 verschillende landen en een omzet gerealiseerd van meer dan 38,5 miljoen euro. Easee noemt het team, dat in drie jaar tijd is uitgegroeid tot meer dan 60 werknemers in Noorwegen, ongeveer 10 in het VK en een partnerorganisatie in Duitsland en Nederland, een belangrijke factor in zijn succes.

Ease Home Wallbox

“We hebben een duidelijke visie en grootse plannen, maar we raken niet gestrest en nemen geen kortere weg. Wij leveren geen halve maatregelen en doen geen concessies aan kwaliteit en klantervaring”, zegt het Easee management.


Compatibel. Uitbreidbaar. Robuust.
Compact. Intelligent. Krachtig.De oplaadstations zijn compact en met 1,5 kg echte lichtgewichten. Ze zijn uiterst gemakkelijk en snel te installeren. Ze bieden een laadvermogen tot 22 kW, plus een volledig dynamische 1- of 3-fasige aansluitmogelijkheid en een garantie van 3 jaar. Er kunnen tot 3 laadstations op één zekering worden aangesloten en bij voldoende vermogen kunnen tot 3 auto’s tegelijk worden opgeladen. Per zekering kunnen Easee laadstations tot 101 eenheden dynamisch laden.

De Easee Home laadstations zijn compatibel met alle automerken en met alle laadkabels via het Type2 standaard stekkercontact. Zij bieden de eenvoudigste uitbreidingsmogelijkheden. Ze kunnen worden gestart met een AC wallbox en naar behoefte worden uitgebreid met extra apparaten. Met een IP54-beschermingsgraad tegen vocht kunnen ze zowel buiten als binnen worden geïnstalleerd.

Duurzaam.
Easee producten zijn duurzaam ontwikkeld en worden met minimaal gebruik van materialen vervaardigd. Ze zijn niet groter dan een schoenendoos en sparen het milieu enkele kilo’s koper en plastic per apparaat uit.

Heel veilig.
Met een geïntegreerde overbelastingsbeveiliging (EN IEC 61851-1:2019) en ingebouwde aardlekschakelaar voor aardlekbeveiliging, een schokbestendigheid van IK08, een ontvlambaarheidsklasse van UL94, isolatieklasse II en overspanningscategorie III, zit u aan de veilige kant.

Voordelen van het Easee Home laadstation

 • 10 x snelladen
  Met Easee Home kan het opladen tot 10 keer (3-fasige aansluiting) sneller gebeuren dan met een gewoon stopcontact. De oplaadrobot laadt het e-voertuig altijd op met het maximaal beschikbare vermogen.

 

 • Dynamische belastingverdeling
  Easee Charge maakt dynamische belastingdeling mogelijk tot 101 eenheden per zekering en dit zelfs zonder een verbinding met de cloud. Easee Home maakt het delen van belasting mogelijk tot 3 eenheden per zekering. Heel eenvoudig, draadloos!

 

 • Duurzaam
  Easee laadstations zijn tot 69% kleiner dan vergelijkbare laders. Ze wegen slechts 1,5 kg en zijn niet groter dan een schoenendoos, wat betekent dat Easee het milieu meerdere kilo’s koper en plastic per apparaat bespaart!

 

 • 22 kW Vermogen
  De Easee wallboxen kunnen worden opgeladen met 1- en 3-fasestroom tot 22 kW. Ze hebben een standaard type 2 laadaansluiting.