Alfen Single Pro-lineOver Alfen
Opgericht in 1937, is Alfen vandaag een internationale speler in de elektrische energiewereld. De oorsprong van het bedrijf ligt in de productie van hoog- en laagspanningsapparaten. Sinds 2007 ontwikkelt en produceert Alfen eerste klas EV laadstations. Momenteel zijn er meer dan 35.000 Alfen laadstations in gebruik in heel Europa. Alle wallboxes worden in Nederland geproduceerd, intensief getest en gecertificeerd.

Eerste klas wallboxes
Alfen biedt een reeks intelligente EV wallboxen in vermogensklassen van 3,7 tot 22 kW voor de particuliere, zakelijke en publieke sector. Ze zijn ontworpen om de maximale laadsnelheid te bieden en tegelijk de lokale netconnectiviteit te verzekeren. Alle laadoplossingen kunnen worden beheerd met het Alfen-managementsysteem. Dit geeft u toegang tot een overzicht van de laadprocessen, de energievoorziening en een diagnose- en updatefunctie. Als alternatief kunt u elk OCPP (Open Charge Point Protocol)-compatibel beheersysteem gebruiken.

Single S-line
De Eve Single S-lijn biedt echte slimme functies, zoals communicatie met andere slimme apparaten, en is ontworpen om thuis op te laden. De compacte behuizing is voorzien van een handige LED-statusindicator en kan worden bevestigd aan de muur of op een optionele standaard die kan worden besteld. Via Ethernet kunt u gemakkelijk een internetverbinding tot stand brengen en zo profiteren van het volledige scala aan functies.

Single Pro-line
De Alfen Eve Single Pro-line is ontworpen als een compacte laadoplossing voor privé en semi-publieke ruimtes. Het laadstation kan aan de muur worden bevestigd of op een apart te bestellen standaard worden geplaatst. De gebruiker wordt begeleid via een kleuren 3,5″-display en krijgt informatie over de huidige oplaadsnelheid en andere oplaaddetails. Gebruikers kunnen de lader gemakkelijk bereiken via Plug & Charge. Voor bedrijven geschiedt de gebruikersverificatie via RFID-kaarten.